Az orvosi pióca nagyon érzékeny az életviszonyokra, melyekben él. Ezért nagyon fontos, hogy a szállítás alatt bebiztosítsuk számára a legjobb kényelmet, és lerövidítsük a szállítást a szükséges szállítási időhosszra.

A szállítási és a kezelési költséget két részre oszthatju.

A szállítási költség a szlovák pósta aktuális árlistája alapján 6 €. Express futárszolgálatot használunk, mely garantálja a másnapi kiszállítást Szlovákia területén. Ugyanakkor ennek a szolgáltatásnak az az előnye, hogy a futár felhívja Önt és leegyez Önnel egy időpontot, amikor a szállítmányt kiszállítja Önnek egyenesen az otthonába. Ez a szolgáltatás jó Önnek is és ugyanúgy az orvosi piócáknak is.

A kezelési költség 4 € – 6 € közöt forog, ami attól függ, milyen anyagot használunk. A piócák szállítására termoszokat használunk, melyek tartják a hőmérsékletet és vízállóak. Az orvosi piócának nincs szüksége oxigénra, és a termosz egy ideális edény a szállításukra. A termoszt továbbá élelmiszer fóliába csomagoljuk, szivárgás eset miatt, és ezt aztán nagyméretű buborékos borítekba helyezzük. Az így elkészített szállítmányt elviszzük a póstára, ahol a szállítmányt regisztrálják és elküldik.

Az egész folyamat viszonylag elég költséges és időigényes, de idáig mégsem pusztult el egy pióca sem az út során.

Az ügyfelek számára, akik a rendszeresen rendelik a piócákat olyan lehetőséget kínálunk, hogy visszaküldhetik a termoszt vagy termoszokat és azok árát leszámoljuk a szállítmány teljes árából.

Ha az orvosi piócákat öngyógyításra akarjuk használni, fontos, hogy egészséges állapotban és jó kondícióban legyen kiszállítva.