Hirudoterápiás ülés

Ebben a cikkben nem ezeknek a kis gyógyítóknak a hatásait fogjuk leírni, hanem maga a kezelést.
Az ülés során a páciens ülhet vagy feküdhet. Általában 2-3 pióca van alkalmazva, maximum 7. Az első percekben az alkalmazás után égetést és enyhe fájdalmat fog érezni. Ez körülbelül 5-10 percig fog tartani, az egész ülés alatt, ami kevesebb mint egy órát tart, a pióca 3-5 mililiter vért szív ki.
Hogyan „engedjük le“ a piócákat? A piócák speciális üvegedényben vannak elhelyezve nyitott oldallal, mely a kiválasztott terület fele irányul. A pióca általában beállítja a pozícióját és pontosan oda tart, ahova az a legszükségesebb. Ha pontosan előre kivan választva a pont, szükséges kis edényt választani és megnyomni a bőrt. Az azt jelenti, hogy a piócának nincs semmi tere a választásra és pontosan oda fog rászívódni, ahova Ön akarja. Egy idő után a piócák leesnek. Ha nem, akkor segíthet egy alkoholba vagy jódba mártott vatta. A sebből a nap folyamán meg folyhat vér vagy genny. Ha a seb nem vérzik, a harapás két héten belül eltűnik. Ha vérzik, maradhatnak enyhe hegek, amelyek végül elfog tűnni és szinte láthatatlanná válnak. Döntő szerepet a konkrét páciens bőre játszik.
Ha az ülés után szédül, enyhe gyengeséget vagy hőemelkedést érez, nem kell félnie, ez mind normális. Hogy egyszerűbb legyen Önnek a mozgás a beavatozás után, hozhat magával csokoládét vagy gümölcslevet, amit majd a beavatkozás után megeszik vagy megiszik, hogy felerősödjön.
Ha az ülés alatt három vagy kevesebb piócát alkalmaz, a beavatkozást már másnap megismételheti. Ha egy ülés alatt több mint három piócát alkalmaz, a következő ülés a követkető hét folyamán javasolt.

A Hirudoterapia.sk projektet a Cornea.sk lézer központ Pozsonyban is támogatta.