Hogyan használjuk az orvosi piócát?

Az orvosi piócák helyes használata számos tényezőtől függő, melyekből kiválasztunk néhány lényegeset:

– milyen a probléma karaktere
– milyen erédményt szeretnénk elérni
– a pióca mérete
– a páciens életkora
– a páciens aktuális egészségügyi állapota
– évszak és a külső hőmérséklet

Az összes fent említett tényezőt fokozatosan körülírjuk ezeken az oldalakon.
Azonban mindenkinek, aki először használja a piócákat, azt javasoljuk, vegyen részt a képzésen egy képzett hirudoterapuetával, aki elmond minden fontos információt, ami szükséges a sikeres orvosi piócás öngyógyításhoz. A képzést egyszer kell elvégezni, aztán egész életén át használhatja ezt a hatékony kezelési módszert.

Az orvosi piócák használatát további három kategóriába tudjuk szétosztani:

1.) A tünetek – akút állapotok kezelése
2.) Az egészségügyi problémák okainak kezelése
3.)Profilaktikus kezelés – szervezet méregtelenítés

1.) A tünetek – akút állapotok kezelése

Szlovákiában a páciensek többsége a látható tünetek kezelésére használja az orvosi piócákat. Az ilyen kezelés általában úgy zajlik, hogy a páciens megvesz egy vagy néhány piócát, melyeket aztán közvetlenül az érintett helyre alkalmaz. Ez a módszer gyakran abban hatásos, hogy enyhíti vagy teljesen megszünteti a látható tüneteket. Azonban ritkán sikerül eltávolítani a betegség okát, melyek ezekhez a tünetekhez vezettek, és ezért általában átmeneti javulásról beszélhetünk, melynél magas a kiújulás kockázata. Azonban ez sokat függ attól is, milyen karakterű a probléma, melyet a páciens az orvosi piócákkal kezel.

Ennél a módszernél főleg arra kell figyelni, hogy alkalmas legyen az a testrész, ahova a páciens a piócát rakja (kerülni a vénákat, ütőereket, nyirokcsomókat). Ugyanúgy fontos a piócák mérete. A piócák méretei szabják meg a harapás mélységét, és jelentősen változik az alkalmazás módszere a kis pióca használathoz képest.

2.) Az egészségügyi problémák okainak kezelése

Ezt a módszert leggyakrabban olyan országokban alkalmazzák, ahol a Hirudoterápia megőrizte tiszteletét és népszerűségét, és melyekben a mai napig hosszúéves kutatás folyik elismert orvosi kapacitásokkal. Az ilyen országok például Oroszország és Ukrajna.

Nálunk ezt a módszert csak kevés képzett hirudoterapeuta használja, amihez hozzájárul az orvosi pióca magasabb ára is.

Ez a teljes kezelés abban rejlik, hogy a diagnózisok alapján kivannak értékelve a betegség okai és kialakítanak egy eljárást, ami a ismételt pióca alkalmazásban rejlik. A piócákat az érintett testrészre rakják, valamint a belsőszerveket erősítő pontokra, amelynek eredménye aaz anyagcsere javulása és a szervezet egészségének általános javulása. Az ilyen kezelésre 40 – 60 pióca szükséges, melyen különböző pontokra vannak rakva 6 – 10 terápia során. A kezelések ismétlésének frekvenciája individuális.

Az ilyen típusú kezelésnél a használat hatása jelentősen magasabb, mint az első típusú tünet kezelésnél. De több ismeretet igényel a Hirudoterápia területén és kezelés alapelv megértését.

Ha érdekli Önt az ilyen fajta kezelés, javasoljuk Önnek elvégezni ezt az oktatást, amire itt tud bejelentkezni.

3.) Profilaktikus kezelés – szervezet méregtelenítés

Az emberi szervezetről azt lehet elmondani, hogy egy nagyon hatékony biokémiai gyár, amely azonban az évek alatt öregszik.

Az orvosi piócás kezelés profilaktikus módszerei hasonlóak mint a fent leírt kezelési módszerek. Az ismételt pióca felrakáson alapszik, melyeket olyan testrészekre raknak fel, amelyek a szervek és az ember energetikai rendzsere szempontjából fontos helyek.
Az eredmény a szervezet megfiatalodása, jobb anyagcsere, hatékonyabb működés, álltalános egészségügyi és érzelmi állapot javulás.

A profilaktikus kezelést egyszer évente javasoljuk, hűvössebb időszakban.

Ha érdekli Önt az ilyen fajta kezelés, javasoljuk Önnek elvégezni ezt az oktatást, amire itt tud bejelentkezni.