Orvosi piócák a kozmetikában

Az, hogy a piócák segítenek a gyógyászatban már nagyon régtől ismert, már az ókorban a vénaeresztést nagyon hatékony gyógymódnak tartották számos betegségre. Ugyanilyen nyilvánvaló, hogy a hirudoterápia nagyon hatékony a kozmetikában, még ha ezen a területen sokkal kevesebb figyelmet kap. Ez nagyon különös, mivel a kozmetika mindig emelkedik és igazán nagy fellendülést él át a népszerűségben. Az emberek gyakran hajlandóak maréknyi gyógyszert megenni és még akár kés alá is feküdni, miközben nem vesznek tudomást a sokkal egyszerűbb és hasonló hatékony módszerekről.
A piócák valójában hozzájárulnak az emberi bőr állapotának javításához és ez teljesen érthető. Végtére is, a piócák eltávolítják a pangó vért, ami javítja a vérkeringést és a nyirokkeringést, aminek nagyon pozitív hatása van a bőrre. A speciális enzimek a pióca nyálában tökéletesen eltávolítják a érrendszeri görcsöket, ami szintén nagyban hozzájárul a megfiatalodáshoz.
Sőtt, azáltal, hogy javul a véráramlás, javul a mikrokeringés funkció is, és ez pont az a része a vérkeringésnek, amely a vér és a sejtek közötti tápanyagok cseréjéért felelős. És ez már közvetlenül hozzájárul a bőr javulásához. Ennél a folyamatnál aktiválódik a vérkeringés, javul az úgynevezett szöveti légzés, és a bőr képes jobban magába szívja a szükséges anyagokat az oxigénből. Ennek az eredménye, hogy a bőr rugalmasabbá válik, egyenleges árnyalatot és egészséges színt kap.