Hogyan küzdjük le a félelmünket az orvosi piócától

Tapasztalatok alapján elmondhatom, hogy a félelem és az undor érzet a nyálkás állatka iránt, 99%-ban már gyakorlatilag az első terápia után elmúlik és néhány eljárás után az emberek vágynak arra, hogy a piócát kézbe vegyék, kezdenek nem félni tőlük, sőtt, elkezdenek hozzájuk beszélni, elnevezik őket, stb.
Abban az esetbe, ha az embernél ilyen vagy hasonló problémák nyilvánulnak meg, javaslom a képzés elvégzését, ahol egy tapasztalt hirudoterapeuta elmegyaráz mindent, ami az orvosi piócákat érinti. Hogyan kell róluk gondoskodni, hogy kell előkészíteni a helyszínt a rászívódáshoz, hogyan rakni a piócákat a testre, hogyan kezelni a sebet és így tovább. De mindenekelőtt elmagyarázza, hogyan viselkedik az orvosi pióca, mire kell odafigyelni, és hogy valójában tényleg nem kell tőle félni.

Ha félünk az orvosi piócától, félünk kézbe venni őt, tartunk attól, hogy megharap, vagy csak kellemetlen számunkra hozzáérni, akkor ezt a problémát elég megbízhatóan megoldja a sebészeti kesztyű, melyet manipuláció előtt felhúzunk. Így az orvosi piócákkal úgy manipulálhatunk, hogy nem kerülünk közvetlen kapcsolatba. Az orvosi pióca nem harapja át a kesztyűt, illetve nincs is oka, hogy ráharapjon, nincs olyan illatuk mint az emberi bőrnek. És a kesztyűben van elég időnk minden lépés elvégzésére, amelyeket a piócákkal tervezünk elvégezni.