Piócák – mellékhatások nélküli gyógyszer

A jelenlegi orvostudomány több száz, talán több ezer különböző gyógyszert kínál. Azonban egy közös van bennük – a mellékhatások jelenléte, melyen néha szinte észrevehetetlenek, néha nagyon tapinthatóak. Csodával határos módon jelennek meg a háttérben a piócák.
Mert ez egy olyan helyzet, mikor a kezelés alkalmazásának nincs semmiféle jelentős mellékhatása. Emellett a piócákat számos betegségek kezelésénél lehet alkalmazni. Reumatológiában – a piócák különböző ízületi betegségek kezelésénél segítenek, még a reumánál is. A piócás terápiát szintén vérkeringés betegségeknél, ateroszklerózisnál, dystóniánál, ischémiás szívbetegségeknél, szívbillentyű betegségeknél alkalmazható. A hirudoterápiával szintén csökkenthetjük a infarktus és stroke valószinűségét.
A hirudoterápiának kitűnő eredményei vannak és nem csak mint független módszernek, hanem más módszerekkel kombinálva is, például endokrin betegségek kezelésénél és anyagcsere zavaroknál. Szintén számos neurológiai betegségeket, mozgásszervi rendszer, szem, fül betegségeket, és még a szexuális zavarokat is sikeresen gyógyítja.
A hirudoterápiának van egy fontos előnye – és az a gyors hatékonyság – 2-3 ülés után lehetséges a fájdalam és a vérzés csökkentése. Az ellenjavallatok listája a piócás terápia során ezzel szemben hanyagolható. Hemofíliáról, tartós hipotenzióról, terhességről és excentricitásokról van szó.