A páciens előkészítése az orvosi pióca alkalmazása előtt

Ha arra a következtetésre jutottunk, hogy az orvosi pióca alkalmazása alkalmas a páciens számára, válasszuk az alábbi eljárást. A pióca alkalmzás napján bizonyosodjunk meg arról, hogy a páciensnek van elég ideje az egész eljárásra, ideálisan ez két óra. Ugyan úgy megbizonyosodunk arról, hogy jó mentális és fizikai állapotban van. Abban az esetben, hogy ha a páciensen közvetlenül a kezelés előtt észre veszünk jelentős gyengeséget vagy idegességet, észre veszünk légzési problémákat vagy más látható egészségügyi problémát, jobb ha a piócát nem alkalmazzuk és a kezelést orvosi felügyelet alatt elvégezni vagy valaki olyannal, akinek több tapasztalata van.

A páciens az orvosi pióca alkalmazás előtt csak tiszta vízzel zuhanyzik le. Nem használhat semmiféle sampont, parfümöket, dezodorokat. Az orvosi pióca nagyon érzékeny a szagokra. Minden szer, amit a tisztálkodáshoz használunk, jelentősen ronthatja a rászívódást. A páciens szintén ne büdösítsen dohánytól, mert a piócák utálják a cigaretta szagát. Tehát a dohányos a terápia napján kerülje a dohányzást, és a nem dohányos kerülje a dohányosokat és a befüstölt helységeket. A páciens szintén nem lehet alkohol vagy drogok befolyása alatt.

Az alkalmazás előtt részletesen ismertetjük a pácienst arról, hogyan fog az eljárás zajlani. Abban az esetben, ha olyan páciensel találkozunk, akinek már van tapasztalata az orvosi piócák alkalmazásával, akkor csak tisztázzuk vele, hogy minden világos e, hogy készen e áll a kezelésre és hogy kezdhetjük e a piócákat felrakni. Abban az esetben, ha új páciensről van szó, akkor fontos az egész eljárást elmagyarázni lépésről lépésre, az elejétől egészen a végéig.

Az elején elmagyarázzuk a páciensnek, milyen eljárást választottunk számára, hogy egy egyszeri alkalmazásról van szó vagy egy ismételt kezelésről. Megkérdezzük tőle, hogy egyet e ért a javasolt terápiával. Ha egyetért, akkor elmagyarázzuk neki a lépéseket, felsoroljuk a helyeket, amelykre a piócákat fogjuk rakni, aztán leírjuk neki mi történik, milyen módon szívódik a pióca.