Az orvosi pióca alkalmazása

Ha betartjuk az ajánlatokat, tehát kerülni fogjuk a vénákat és az olyan területeket, ahol vékony a szövet – a fej, nyak, ágyék, ujjak területeit – akkor a közepesen nagy orvosi piócák alkalmazása során nem valószinű, hogy ilyen nagy problémák keletkeznének. Abban az esetben, ha a nagy orvosi piócák alkalmazása mellett döntünk, muszáj részletesen ismernünk az emberi test anatómiáját, és rendkívül óvatosnak kell lennünk, mert a véna átharapása nagy problémát okozhat. A közepes pióca 1 – 1,5 miliméter mélyre harap. Minél nagyobb a pióca, annál mélyebbre harap és a seb mélyebb lesz és szélesebb is. A nagyobb piócának nagyobb állkapcsa van.

És a fejezet végén nézzük az orvosi piócák alkalmazásának módszereit.

Az első módszer: A piócát hagyjuk az egész szívódás alatt, amíg el nem engedi magát. Ezt a módszert alkalmazzuk legtöbbször, mert a pióca maximálisan stimulálja az alkalmazás helyét. Saját maga és a saját tempójával szívja a vért és azalatt a sebbe a nyálával együtt engedi a biológiai anyagokat, melyeknek terápiás értékük van. Tudomásul kell venni, hogy a különböző szívó szakaszokban a pióca különböző kémiai összeteételű nyálat enged enged ki. Az elején vérhigító anyagokat tartalmaz és ezek enyhítik a fájdalmat, a végén pedig olyanokat, melyek kezelik a sebet, hogy ne fertőződjön el és jól összeforjon. E természetes folyamat megszakításával a terépia folyamatát is megbontjuk. Tehát feleslegesen sose szedjük le a piócát hamarébb, mint ahogy ő akarja.

A második módszer: A piócát csak egy bizonyos ideig hagyjuk, általában 20 – 30 percet a harapástól. Egyes esetekben lehetséges hamarébb leválasztani a piócákat, azaz 20 – 40 perc után, mikor a pióca a legaktívabb fázisában van.